top of page

Waarom therapie?

Soms kan het in het leven wat moeilijk lopen, dit kan verschillende redenen of oorzaken hebben. 

Op die momenten kan een OntMoeting met een professionele hulpverlener helpen. 

Aan de hand van gesprekken, methodieken en oefeningen zal de psychotherapeut een luisterend oor zijn die samen met jou, zonder vooroordelen, op zoek gaat naar oplossingen. 

De psychotherapeut lost het probleem voor jou niet op, maar stimuleert jou om moeilijke situaties anders aan te pakken, pijnlijke gevoelens een plaats te geven of nare dingen anders te zien. Op die manier leer je terug zelf je leven in handen te nemen. Therapie vraagt heel wat inzet en motivatie van jezelf, maar is ook een leerrijk proces. 

Twee gedroogde bladeren
Houten raam

Waarom Ont-Moeting

Een team van vier volwaardig gediplomeerde, enthousiaste en gemotiveerde therapeuten gaat samen aan de slag om jou een zo breed mogelijk kader te bieden. Op regelmatige basis houden we intervisie wat ons in staat stelt om even door een andere bril te kijken.

Zo kan je met een gerust hart in proces gaan met de therapeut die jouw voorkeur heeft en op die manier je eigen schatkist opnieuw vullen met krachten en mogelijkheden.

Welke therapievorm

Er bestaan verschillende therapievormen.

Binnen ons team is er expertise in:

- Contextuele therapie 

- Oplossingsgerichte, cognitieve en systemische therapie

- EMDR/Traumabehandeling

- Autisme

 

We gaan vooral in gesprek en aan de slag met hetgeen je zelf graag anders wenst, in de plaats van het probleem. Uitgangspunt is dat iedereen beschikt over eigen krachtbronnen en veerkracht.  

De focus ligt op menselijke interacties en relaties in het algemeen. We streven ernaar om de ruimte te creëren waarin iedereen op verhaal kan komen met oog voor dialoog. 

Soms volstaat het echter niet om enkel in gesprek te gaan.

In die situaties kan EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) helpend zijn. Waar EMDR vroeger vooral werd ingezet voor de behandeling van trauma, wordt het tegenwoordig ook gebruikt voor de behandeling van angst, dwang, verslaving, burn-out, depressie,...

thumbnail_IMG_5498.jpg

Prijs

Een gesprek duurt 1u en kost €65. Indien meer tijd nodig is per sessie kan de prijs aangepast worden.

In sommige gevallen is terugbetaling door de mutualiteit mogelijk. Gelieve je daarvoor te informeren bij jouw mutualiteit.  

bottom of page