Waarom therapie?

Soms kan het in het leven wat moeilijk lopen, dit kan verschillende redenen of oorzaken hebben. 

Op die momenten kan een OntMoeting met een professionele hulpverlener helpen. 

 

Aan de hand van gesprekken, methodieken en oefeningen zal de psychotherapeut een luisterend oor zijn die samen met jou, zonder vooroordelen, op zoek gaat naar oplossingen. 

De psychotherapeut lost het probleem voor jou niet op, maar stimuleert jou om moeilijke situaties anders aan te pakken, pijnlijke gevoelens een plaats te geven of nare dingen anders te zien. Op die manier leer je terug zelf je leven in handen te nemen. Therapie vraagt heel wat inzet en motivatie van jezelf, maar is ook een leerrijk proces. 

Welke therapievormen bieden wij?

 

Er bestaan verschillende therapievormen.

Het merendeel van ons team volgde een opleiding Oplossingsgerichte therapie in het Korzybski Instituut (www.korzybski-international.com).

Goedele volgde de vierjarige contextuele therapie-opleiding bij Leren Over Leven (www.lerenoverleven.org).

 

Bij  Oplossingsgerichte therapie zoeken we naar wat je graag anders wil, in de plaats van het probleem. Cliënt en therapeut ontdekken samen oplossingen in de unieke context van eigen wensen en verwachtingen. Uitgangspunt van dit therapiemodel is dat iedereen beschikt over een probleemoplossend vermogen.  

De focus in de Contextuele therapie ligt op menselijke interacties en relaties in het algemeen. De uitdaging hierbij is om alle betrokkenen een eerlijke kans te geven om hun eigen verhaal te brengen. Van daaruit gaan we samen op zoek naar perspectieven die voor iedereen zo rechtvaardig mogelijk zijn.

Soms volstaat het echter niet om in gesprek te gaan. In die situaties kan EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) helpend zijn. Het is een erkende en wetenschappelijk onderbouwde benadering die ontwikkeld werd door Dr. F. Shapiro. Waar EMDR vroeger vooral werd ingezet voor de behandeling van trauma, wordt het tegenwoordig ook gebruikt voor de behandeling van angst, dwang, verslaving, burn-out, depressie,...

Waarom voor OntMoeting kiezen?

Een team van vier enthousiaste en gemotiveerde therapeuten gaan samen aan de slag om je een zo breed mogelijk kader te bieden. Op regelmatige basis houden we intervisie wat ons in staat stelt om even door een andere bril te kijken.

Zo kan je met een gerust hart je proces gaan met de therapeut die jouw voorkeur heeft en op die manier je eigen schatkist opnieuw vullen met krachten en mogelijkheden.

Hoeveel kost therapie?

Een gesprek duurt 1u en kost €60. Indien meer tijd nodig is per sessie kan de prijs aangepast worden.

In sommige gevallen is terugbetaling door de mutualiteit mogelijk. Gelieve je daarvoor te informeren bij jouw mutualiteit.